Ga naar de inhoud

Heb jij je startbedrag al aangevraagd?

Goed begonnen is half gewonnen! Door je startbedrag tijdens de zwangerschap aan te vragen krijgt jouw kindje een financieel duwtje in de rug nog voor het geboren is. Ook als ouder kan je deze centjes goed gebruiken. Denk maar aan de kinderkamer die nog afgewerkt moet worden of jullie kinderwagen die nog niet besteld is. Met deze eenmalige premie kom je al een heel eind!

Het bedrag waar je recht op hebt varieert per regio. In Vlaanderen krijg je €1190,68 per kind dat op het grondgebied wordt geboren. Ook bij adoptie heb je hier recht op! In Vlaanderen wordt deze premie “het startbedrag” genoemd, eerder bekend als “kraamgeld”. Bij de geboorte van een tweeling heb je 2x recht op deze premie. Sinds 1 september 2022 is dit bedrag ook geïndexeerd. Je vraagt deze premie best op tijd aan zodat je ten vroegste twee maanden voor de uitgerekende bevallingsdatum het startbedrag op je rekening ontvangt. Ben je dit toch vergeten aanvragen? Geen probleem, je hebt tot 5 jaar na de geboorte recht op je startbedrag. Ons advies, wacht niet te lang en vraag dit zo snel mogelijk aan!

Heb je je startbedrag nog niet aangevraagd? Bij Infino helpen ze je graag verder, geven ze je advies en houden ze je steeds op de hoogte van alle voordelen. Let’s get started!